Företaget

Öppettider

Semesterstängt v29-31

 

Mån-Tors

07.00-16.00

Fredag

07.00-16.00

Kontakt:

 

Telefon 0500-462072

Fax 0500-462193

Adress:

Stenatorp Såg AB

Brännemo Stenatorp

54196 Värning

 

Hitta hit/ Maps>>>>>

 

 

Mail>>>

Lite Företags historia

År 1933 köpte Arvid Johansson en cirkelsåg, gjord i Mariannelund och en gammal tändkulemotor vilket han började såga bräder med. Efter ett tag bytte han ut dessa mot nyare maskiner vilka han kunde ha med sig ut på byggnadsarbetsplatserna och såga med.

År 1946 övertog Arvids söner Joel och Sven sågverket och vid Arvids död senare samma år fick de tillsammans med den tredje brodern Allan också ta över byggnadsverksamheten som deras far startat. De tre bröderna drev nu sågverket och byggnadsrörelsen tillsammans, men år 1957 bestämde de sig för att dela rörelsen mellan varandra. Joel och Allan drev byggnadsverksamheten vidare men i var sin firma och Sven fick själv driva sågverket vidare. Under den gemensamma drivnadstiden hade de köpt in en hyvel till sågverket med fem kuttrar.

År 1967 härjades sågen av en stor brand där mycket brann ner, men detta byggde de snabbt upp igen. Samtidigt som återuppbyggnaden utökades maskinerna med en barkmaskin, flishugg, kantverk m.m. De skaffade också en gaffeltruck och en lastmaskin. Nu började de även sälja lite på export vilket tydde på en lyckad expandering. Rörelsen drevs nu i namnet Stenatorps Träindustri.

år 1980 Stenatorp Såg drivs sedan  som ett aktiebolag. Efter detta har ägandeskapet skiftat en generation inom familjen.

År 1982 byggdes ett nytt hyvleri med verkstad och även ett personalrum. Till det nya hyvleriet köptes en hyvel med sju kuttrar,en ny lamellsåg och en begagnad klyvsåg.

Sågen har på senare år avvecklats och verksamheten har inriktats på att driva och utveckla hyvleriverksamheten. Även försäljning av trävaror har utvecklats genom att man har utökat sortimentet med ytterligare byggmaterial.